Sommar året om tack!

Midsommarhelgen är över och sommaren är stekhet. Tycker verkligen om sommaren och värmen! På Onsdag drar jag o mamma till Kläldö för en vecka där.. :) har nästan resfeber, kommer bli så roligt.

Idag har jag varit flyttgubbe, det gick smidigt sen efter det så träffade jag Emelie nere på stan. Imorgon har jag tänkt sova lite, för imorse tvättade jag kl 7. Så nu har jag rena kläder att packa ner i resväskan.




Pain in the ass!

Jag känner mig som " Jag är en fattig bonddräng men jag lever ändå."  Det känns om att jag knogar för ingenting. Jag vill känna att jag gör något bra. Har ingen framtid i blicken, jobb är som jobb och plugg är något jag verkligen vill men VAD? Det är svårt, jag Vill verkligen tillbaka till Canada och få kämpa , slita och göra det jag är bra på! De senaste nätterna har jag inte sovit bra. typ 1-3 timmar par natt. Ligger och glor upp i taket för ingenting. Jag vill till Falsterbo men ekonomin går inte ihop. Canada är verkligen dit min blick svävar. Saknar det så, ibland tror jag att jag är ett djur. Djur har sin instinkt att springa ifrån bekymmer. Jag är likadan.

Idag gjorde jag en hjälte- insatts, en full äldre gubbe stod vid "Flickskolans backe" och ramlade baklängelse, jag ringe 11414 och berättade att de behöver åka dit och prata med honom... Jag tog bussen hem, så missade slutet. Men hoppas att det slutade bra, berättade även för de som stod vid busshållplatsen att jag ringt polisen. (De blev förvånade och tyckte att de bör finnas fler som jag.. som bryr sig om mina medmänniskor.)Vet faktiskt inte om jag skulle rycka in ifall jag var ensam och såg en man skrämma andra personer så de springer ner för backen och han skrattar... Innan jag åkte låg han ner bakom en buske och 7 personer i sällskap stod runt honom och pratade med honom, så jag kunde åka därifrån. Men samtidigt blickar jag tillbaka till helgen då min väns kusin blev misshandlad och jag spenderade 3 h på akuten innan jag skulle upp och jobba. Hoppas verkligen folk skulle göra det för mig. Det är skrämmande hur människor beter sig för "en mobil (som går att låsa så INGEN kommer in i den) och för en plånbok med kredit... Skumt Jävligt skumt. Blir så förbannad, rädd och hatar detta samhälle. Varför kan inte alla sträva efter samma mål... Och göra varandra lyckliga för deras vinst! Jag hoppas verkligen det blir någon ändring på detta gatuvåld, som egentligen beror på Fylla,osäkerhet och respekt. Det har Ingen som helst mening bara onödigt.

Idag har jag jobbat.. Jobbar torsdag-fredag sen midsommar sen ENKÖPING! sen jobb på söndag, även fast jag tycker jag BÖR få ledigt. Men som vanligt så får man inte igenom det man vill...


Beauty in the world

Nu har jag varit 22 år i en vecka, känner ingen skillnad. Har haft fullt upp hela veckan. Denna vecka ser lika ut. Det är midsommar på fredag, jobbar dock. Men på kvällen får man fira lite! :) På lördag hoppas jag verkligen att jag kan ta mig till Enköping där det är "hälsa på fest". Vore så jävla roligt om jag nu får bort min söndag på jobbet.

Imorgon ska jag hjälpa till att packa och in till stan en sväng innan jag sen ska spela minigolf. Det var jätte länge sen så det kommer bli skoj.

Idag hade väl "Beck-Levande begravd" premiär? Den måste jag också hinna se.

Fick höra att idag är den längsta ljusa natten på året. Då går det mot höst/vinter imorgon.... Nej här ska vi inte vara bittra sommaren har ju bara börjat! Galet.

Vill åka till Falsterbo med Anders o Sophia.. Men måste kirra så att ekonomin går ihop!

Sen blir det Finland och Ön... Som alltid lika roligt och vara där. Var där i höstas med morfar.

Annars så hoppas jag att alla har en bra sommar och roar er.. Keep on walking.


14 JUNI 2010

För det är ingen vanlig dag för det är Niclas födelsedag, Hurra Hurra Hurra!!!

sydafrika 2010

Jag sitter hemma är rätt trött, sov lite på eftermiddagen idag. Vaknade upp och tittade på fotbolls vm. :) Efter matchen så börjde ett program "Fotbollsfruar i Sydafrika", den serien är riktigt bra. Det är hemskt att se hur folk egentligen lever runt om i världen. Det handlar i alla fall om 4 fotbollsfruar som åker runt i sydafrika innan Vm och ser hur alla lever och hjälper till. Vissa av dem bangade efter att bara se toaletten... Medans de flesta av dem kämpade på i drygt 3 veckor. Det var väldigt imponerande och samtidigt skrämmande. Att världen 2010, ska behöva vara såhär orättvist. När man ser ett sånt här program, börjar man fundera och uppskatta den lycka vi har som bor här i lyxiga Europa. Jag började fundera och har kommit fram till att jag skulle vilja jobba med U-länder... Hjälpa till och göra det bättre för de fattiga. Speciellt alla barn som far illa, det var en scen där mormodern "slog" ett av barnen i huset med en kvast. Jag satt med öppen mun och funderade på om detta verkligen var nödvändigt. Hon förklarade sen att i Bibeln står "bla bla bla"... Hon menade att hon hade rätt att ge barnen ett kok stryk och att de bara mår bra av det. Jag lär mig i alla fall uppskatta det lilla. Men det jobbigaste tycker jag är att människan inte lever på lika vilkor..Ungdomarna i dessa länder slåss för att gå i skolan, eller för att få lite mat. Här hemma "river" man skolan för man vill ha längre sommarlov. Är detta verkligen ok? Vi måste börja ta vara av den lyx vi har och hjälpa dem som verkligen behöver oss. Det kommer väl aldrig bli jämständigt, men alla människor ska väl kunna få utbildning och mat så man blir mätt.

Fotbolls VM har i alla fall börjat. Sydafrika - Mexico 1-1.

Jag vill ut och RESA... Vill backpacka! Så om någon vill hänga på är det bara höra av sig...


När älgarna demostrerar

Nu var det en vecka sen jag uppdaterade min blogg. Jag ska bättra mig.
Förra veckan hade vi urnedsättning av morfar.. Det känns nu bra att veta vart han ligger och vilar. Jag jobbade hela helgen i värmen. Syster fyllde år i lördags så jag åkte hem till henne och hade party och gick ut. Förstå att hon just nu är 2 år äldre än mig, men nästa vecka är vi tillbaka så som det ska vara. Jag fyller ju år! Detta år kommer jag bara behöva koncentrera mig på en enda siffra... nr 2. Det har varit mycket mys i solen och lite vin, öl etc. Bryggan vid Maren och alla studenter som har sin bästa dag någonsin... Jag började fundera på om jag verkligen skulle vilja ta studenten igen, och kom fram till att "JA" (bara studentdagen alltså). Det har varit Nationaldagen för alla er som inte visste det. Jag jobbade, tjänade stora pengar!! Marcus Birro hade tal. Jag har nog honom som en liten förebild han e grym på att hålla tal och hans skämt är outstanding.

Igår träffade jag Amanda och Rasmus en stund på dagen, vi åt glass och lekte i parken. Är så glad för att Amanda är tillbaka där hon hör hemma! På kvällen åkte jag och Ninna upp till Huvudstaden, Vi drog till Sergel och tittade på "Kommissarie Späck" "Visas i ADHD - bättre bild och högre ljud" - jag har aldrig varit på en bio där folk ligger på golvet och skrattar och har själv aldrig skrattat så mycket, fick ont i käken av allt popcorn och skrattande. Vet inte om det är ett gott tecken? , det får du själv avgöra. Jag har i alla fall träffat Irene Susk, Mårten Späck, Gynvald Karlsson och en mängd sköna lirare.. Dom förgyllde min kväll enormt! Filmen var lite störd, men den visade allt om alla svenska polis-filmer/serier även lite CSI... hahah oj vad skoj! Så om du inte har sett den, tveka inte den är värd det. På vägen hem blev tåget försenat och vi missade bussen, Vi drog till Central Puben och tog en drink innan nästa buss tog oss upp för backen.


Inatt drömde jag en konstig dröm. Den handlade om att jag sprang runt på olika platser i affären, på stan, hemma hos vänner, på någon färja m.m. Min telefon ringde och fick sms konstant och antalet sms bara ökade och jag kunde inte öppna upp dem. Alla samtal och sms kom från en och samma person. När jag vaknade tittade jag på mobilen, Och inte hade jag fått ett sms! besviken.
Men frågan jag ställer mig är `Vad betyder den här drömmen?´


                              


en helt vanlig tisdag

Nu är jag hemma igen efter en dag i solen! Jag har inte gjort så mycket mer än att vara ute i solskenet och jobbat, vi har börjat ha öppet 2 h längre så det är hela dagen nu. Igår träffade jag Sara och Rasmus på kvällen, vi käkade middag ihop på stan, jag och Rasmus lekte med tåget medans Sara införskaffade sig en fräck klänning.

Tack vara min kära syster har jag fått Rasmus Seebach - Natteravn på hjärnan, haha har gått hela dagen och trallat på den. Men grejen är den, att jag inte kan texten så det låter nog jävligt stört. Hahha

Nu vill jag att det ska bli torsdag, shupp shupp.







RSS 2.0